De Valk 1

De Valk 1 - Seizoen 2016/2017

Spelers

Tom Dekkers

Dennis Boonen

Luuk Broers

Bas Crijnen

Evert Daams

Ruud van den Dungen

Bas Gulpers

Ivo Gulpers

Joris Hermans

Max Jansen

Jorg van Galen

Sherry Kindo Kamara

Wouter de Kramer

Steef Vosters

Pieter van Kemenade

Dion Vermeulen

Wouter van Son

Tecer Tufan

Aart Verberne

Dennis Verhoeven

Rick Verhoeven

Brian Vermeer

Sebastian Zoran

Uitslagen

Datum Wedstrijd Score
6-Aug  De Valk 1  - BES 1 (GVT, Borkel)  2 - 0
6-Aug  De Valk 1  - SV Valkenswaard 1 (GVT, Borkel)  2 - 2
6-Aug  De Valk 1  - Dommelen 1 (GVT, Borkel)  1 - 0
14-Aug  PSV/av 1  - De Valk 1  3 - 3
16-Aug  De Valk 1  - Wilhelmina Boys 1  6 - 2
20-Aug  De Valk 1  - Rood Wit V. 1  2 - 0
23-Aug  Caesar/VOS Investm. 1  - De Valk 1  2 - 1
28-Aug  Marvilde 1  - De Valk 1  2 - 1
4-Sep  Wittenhorst 1  - De Valk 1  0 - 0
13-Sep  De Valk 1  - Budel 1  afgelast
18-Sep  De Valk 1  - ZSV 1  3 - 1
25-Sep  SV Venray 1  - De Valk 1  4 - 2
27-Sep  De Valk 1  - Lommel United U19  3 - 2
2-Oct  De Valk 1  - Geldrop 1  1 - 3
9-Oct  Volharding 1  - De Valk 1  0 - 3
16-Oct  De Valk 1  - SSS '18 1  1 - 1
30-Oct  SV Deurne 1  - De Valk 1  3 - 1
6-Nov  De Valk 1  - Schaesberg 1  3 - 3
13-Nov  De Valk 1  - RKSV Minor 1  1 - 2
27-Nov  SV Someren 1  - De Valk 1  2 - 0
4-Dec  De Valk 1  - SV Meerssen 1  1 - 3
11-Dec  Sportclub Susteren 1  - De Valk 1  0 - 1
15-Dec  PSV/av 1  - De Valk 1  1 - 2
20-Dec  De Valk 1  - Dommelen 1  4 - 2
10-Jan  De Valk 1  - EFC 1  0 - 1
17-Jan  De Valk 1  - RPC 1  2 - 2
24-Jan  De Valk 1  - RKVVO 1  2 - 1
29-Jan  De Valk 1  - Wittenhorst 1  1 - 3
5-Feb  Bekkerveld 1  - De Valk 1  0 - 0
12-Feb  ZSV 1  - De Valk 1  afgelast
19-Feb  De Valk 1  - SV Venray 1  1 - 2
7-Mar  De Valk 1  - MMC Weert 1  4 - 0
12-Mar  VV Schaesberg 1  - De Valk 1  3 - 2
19-Mar  De Valk 1  - Volharding 1  2 - 1
26-Mar  Geldrop 1  - De Valk 1  3 - 1
2-Apr  De Valk 1  - SV Deurne 1  2 - 1
9-Apr  SSS'18 1  - De Valk 1  1 - 1
15-Apr  ZSV 1  - De Valk 1  3 - 3
23-Apr  RKSV Minor 1  - De Valk 1  0 - 7
30-Apr  De Valk 1  - SV Someren 1  2 - 1
7-May  SV Meerssen 1  - De Valk 1  6 - 1
14-May  De Valk 1  - Sportclub Susteren 1  0 - 1
21-May  SHH 1  - De Valk 1  0 - 3
28-May  De Valk 1  - SHH 1  7 - 2
3-Jun  Veritas 1  - De Valk 1  0 - 2
5-Jun  De Valk 1  - Veritas 1  2 - 0

Programma

Technische staf

Hoofdtrainer: Guillaume van Wilgen

Assistent-trainer: Paul Firet

Keeperstrainer: Jurgen Hendriks

Teammanager: Marc Jansen

Verzorger: Eric van Erp

Kledingsponsors

www.douchesimpel.nl

Mededelingen

Wedstrijdverslagen

De Valk heeft na de overwinning van afgelopen zaterdag nu ook in de thuiswedstrijd tegen Veritas met 2-0 gewonnen van de ploeg uit Neeritter en heeft de ploeg van Guillaume van Wilgen en Paul Firet zich weten te handhaven in de Eerste Klasse. Voor de rust was het Joris Hermans die De Valk op voorsprong schoot en na de rust was het Sherry Kindo Kamara die net als in de eerste wedstrijd de 2-0 voor zich opeiste.

De Valk heeft in de heenwedstrijd van de finale van de nacompetitie tegen Veritas een belangrijke stap gezet naar lijfsbehoud. In een enerverende wedstrijd trok De Valk aan het slot van de wedstrijd naar zich in Neeritter door doelpunten van Jorg van Galen en Sherry Kindo Kamara. Maandag staat de return op ’t Valkennest op het programma en moet De Valk het karwei proberen af te maken tegen het sterke Veritas.

De Valk heeft met groot gemak de finaleronde bereikt van de nacompetitie. In een doelpuntrijk duel scoorde De Valk er lustig op los en won de ploeg met 7-2 van SHH. De ploeg uit Herten dat over twee duels maar liefst tien tegendoelpunten kreeg te verwerken, mocht niet klagen dat de nederlaag niet veel hoger uitviel. In de finaleronde wacht er voor De Valk een dubbele ontmoeting met Veritas uit Neeritter.

De Valk heeft in de heenwedstrijd in de dubbele ontmoeting met SHH zichzelf een goede uitgangspositie verworven door in Herten met 0-3 te winnen. In een wedstrijd waarin het niet allemaal even makkelijk ging, maar niet echt in de problemen kwam was het Steef Vosters die De Valk op het goede spoor bracht door voor de rust de openingstreffer te maken. Na de rust was het invaller Jorg van Galen die met twee treffers ervoor zorgde dat De Valk met een geruststellende voorsprong de tweede wedstrijd in kan gaan.

De Valk is er niet in geslaagd om zich in de thuiswedstrijd tegen Sportclub Susteren veilig te spelen. In een moeizame wedstrijd waarin een punt voldoende zou zijn geweest was het spits Boyd Stoffels die namens de bezoekers De Valk in rouw dompelde, zijn doelpunt vijf minuten voor de rust bleek de winnende treffer te zijn waardoor De Valk een punt tekort komt en zich via de nacompetitie moet zien het vege lijf te redden in de Eerste Klasse.

Volgende week speelt De Valk haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen Sportclub Susteren, maar is het ook de laatste wedstrijd van het seizoen? De ploeg van Guillaume van Wilgen en Paul Firet zal in ieder geval een resultaat moeten halen om kans te maken op rechtstreekse handhaving in de Eerste Klasse. Na de ruime 6-1 nederlaag bij kampioen SV Meerssen bedraagt de achterstand op RKSV Minor nog altijd een punt. Het enige doelpunt aan de kant van De Valk werd gemaakt door verdediger Dennis Boonen.

De Valk heeft opnieuw een goede stap gezet richting handhaving. In de thuiswedstrijd tegen directe concurrent SV Someren werd door twee treffers van Sherry Kindo Kamara een zwaarbevochten 2-1 overwinning behaald. Door deze drie winstpunten is De Valk in ieder geval gevrijwaard van rechtstreekse degradatie en is RKSV Minor tot op een punt genaderd dat op de veilige tiende plaats staat.

De Valk lijkt de eindsprint te hebben ingezet naar handhaving in de 1ste Klasse na een klinkende 0-7 overwinning in het Zuid-Limburgse Nuth waar RKSV Minor het slachtoffer was. Ondanks een geïmproviseerde achterhoede waar Aart Verberne (schouderoperatie), Dennis Boonen (voetblessure) en Pieter van Kemenade (schorsing) in vergelijking met vorige week niet beschikbaar waardoor Bas Crijnen een linie terug zakte en hield de ploeg de ‘’nul’’ en wist het na de rust de score stevig op te voeren.

De Valk heeft zichzelf enorm tekort gedaan op paaszaterdag bij het inhaalduel tegen ZSV in Zeilberg. In blessuretijd gaf De Valk een 2-3 voorsprong weg, waar de wedstrijd allang in de tweede helft beslist had moeten zijn in het voordeel van de ploeg van Guillaume van Wilgen en Paul Firet. De ene kans was nog groter dan de andere, maar telkens faalde de ploeg in de afronding en kreeg het in de allerlaatste minuut daarvoor de hele zure rekening voor gepresenteerd.

De Valk heeft zichzelf geen goede dienst bewezen door in de uitwedstrijd bij hekkensluiter SSS ’18 twee dure punten laten liggen. De ploeg kreeg legio kansen om de ploeg uit Overloon over de knie te krijgen. Een kwartier leek Jorg van Galen alsnog het goudhaantje te zijn voor De Valk, maar nadat Tom Dekkers uit een strafschop vergat om de overwinning veilig te stellen was het Koen Verlinden die SSS ’18 niet veel later uit een vrije trap de gelijkmaker wist binnen te schieten en De Valk met een kater achter bleef.

De Valk heeft haar tweede thuiszege op een rij geboekt, Op een zonovergoten Sportpark ’t Valkennest won de ploeg van Guillaume van Wilgen en Paul Firet met 2-1 van SV Deurne en kan de ploeg weer wat meer omhoog gaan kijken. In de tweede helft wisten Jorg van Galen en Sherry Kindo Kamara binnen twee minuten de opgelopen achterstand uit de eerste helft om te buigen naar de overwinning.

Ondanks een vroege treffer van Brian Vermeer heeft De Valk geen punten weten over te houden aan het uitduel bij Geldrop. In de tweede helft maakte de thuisploeg de achterstand ongedaan en behaalde een geflatteerde 3-1 overwinning en moest een collectief sterk spelend De Valk een bittere pil slikken en wacht er volgende week weer een cruciale wedstrijd als SV Deurne op bezoek komt op Sportpark ’t Valkennest.

De Valk heeft de cruciale wedstrijd in de strijd tegen degradatie met 2-1 gewonnen van Volharding. In blessuretijd was het verdediger Aart Verberne die het vonnis velde voor de ploeg uit Vierlingsbeek. In de eerste helft was het Sherry Kindo Kamara die met een prachtig gekruld schot de bal in de verre hoek De Valk op voorsprong bracht. Volharding kwam vlak na rust op gelijke hoogte, maar Aart Verberne besliste de wedstrijd in het voordeel van De Valk.

De Valk heeft aan de uitwedstrijd in Landgraaf tegen Schaesberg niet voor een stunt weten te zorgen. In een wedstrijd waar de kansen schaars waren wist Schaesberg op de belangrijke momenten toe te slaan. Na een vroege achterstand wist Steef Vosters de stand weer gelijk te trekken, maar een minuut voor rust sloeg de thuisploeg wederom toe. Vlak voor tijd liep Schaesberg nog uit naar 3-1 en kwam De Valk met een treffer in blessuretijd van Jorg van Galen niet verder dan 3-2 en moest De Valk de punten laten aan de zuid-Limburgers.

Het zit De Valk dit seizoen niet mee op het eigen sportpark ’t Valkennest. Van de voorgaande acht thuiswedstrijden werd alleen tegen ZSV de drie punten thuis gelaten. Tegen SSS’18 en Schaesberg hield de ploeg elk een punt over en vielen er vijf nederlagen te noteren. Ook vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen SV Venray zat het De Valk niet mee en gingen de drie punten naar de bezoekers uit Venray. Het zal in de resterende tien wedstrijden nog knap lastig worden om uit de onderste regionen weg te geraken.

Vooraf zou De Valk getekend hebben voor een punt bij het sterke Bekkerveld, maar na afloop van de wedstrijd was bij iedereen het gevoel dat de ploeg twee punten heeft laten liggen in Heerlen. De Valk speelde sterk en was deze middag de betere ploeg, ondanks dat Bekkerveld al vroeg na een rode kaart voor middenvelder Merijn de Haan tot een tiental werd gereduceerd kon De Valk de thuisploeg niet op de rug krijgen en bleven de doelpunten uit 0-0.

De Valk is de tweede seizoenshelft beginnen met een 1-3 thuisnederlaag tegen Wittenhorst. In de eerste helft kwam De Valk ongelukkig op achterstand uit een hoekschop die via het been van Steef Vosters in het eigen doel verdween. Na de rust besliste Wittenhorst de wedstrijd door binnen vijf minuten na de rust tweemaal het net te vinden. Verdediger Tom Dekkers wist uit een strafschop de eer nog namens De Valk te redden, maar de overwinning van de bezoekers uit Horst kwam geen enkel moment in gevaar.

De Valk heeft de moeizaam verlopen eerste seizoenshelft afgesloten met een meer dan verdiende overwinning op Sportclub Susteren. Al vroeg in de wedstrijd was het Jorg van Galen die De Valk naar de overwinning schoot. In het verloop van de wedstrijd kreeg De Valk nog legio kansen om de drie punten eerder veilig te stellen, maar de scherpte ontbrak in het vervolg van de wedstrijd. Met deze overwinning verliet De Valk de laatste plaats op de ranglijst en steeg de ploeg twee plaatsen.


De Valk was in de thuiswedstrijd tegen SV Meerssen niet opgewassen tegen de koploper uit de Eerste Klasse D. Halverwege de eerste helft keek De Valk al tegen een 0-2 achterstand aan en daar had de geel/zwarte formatie van Guillaume van Wilgen en Paul Firet geen antwoord op. Na de rust wisten beide ploegen eenmaal het doel te treffen, zodat met een 1-3 eindstand SV Meerssen met de drie punten aan de haal gingen.


De Valk heeft in de uitwedstrijd tegen SV Someren een 2-0 nederlaag geleden. Al vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Koen de Louw na miscommunicatie aan de kant van De Valk. Op slag van rust werd de voorsprong verdubbelt uit een vrije trap, in de tweede helft kwam De Valk veel beter voor de dag en drukte het de thuisploeg ver terug. De scherpte ontbrak deze middag in de afronding en leed De Valk opnieuw een nederlaag.

De Valk heeft een zure nederlaag geleden in de thuiswedstrijd tegen RKSV Minor uit Nuth. Op een regenachtig Sportpark ’t Valkennest was De Valk heer en meester, maar de ploeg miste deze middag scherpte in de afronding en moest in de slotfase een bittere pil slikken toen invaller Furkan Ozdemir de onverdiende 1-2 binnen schoot voor de bezoekers en bleef De Valk met lege handen en een enorme kater achter.

De Valk heeft na de teleurstelling van vorige week toen bij SV Deurne met 3-1 ten onder ging herstel getoond tegen koploper Schaesberg. In een enerverende wedstrijd waar bijna alles in zat eindigde de wedstrijd in 3-3. De Valk kwam driemaal op voor sprong, maar de fysiek sterke ploeg uit Landgraaf wist telkens de achterstand goed te maken. De aanwezige toeschouwers waren uiteindelijk de grote winnaar met zes doelpunten en kregen een vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld.


De Valk heeft in de uitwedstrijd tegen SV Deurne een 3-1 nederlaag geleden. Ondanks een vroege voorsprong na bijna een kwartier spelen door een doelpunt van Jorg van Galen werd de rust bereikt met een 1-1 stand. Meteen na rust kwam SV Deurne op voorsprong na een doelpunt waar een buitenspelluchtje aan hing. De Valk wist deze achterstand niet meer goed te maken en zag de thuisploeg halverwege de tweede helft wedstrijd beslissen door een tweede treffer van Harm van der Steen.

De Valk heeft de overwinning van vorige week tegen Volharding niet een passend vervolg kunnen geven in de thuiswedstrijd tegen SSS’18 uit Overloon. De Valk had het lastig tegen een stug verdedigend SSS’18 dat zelfs op voorsprong kwam door een treffer van Koen Verlinden. De Valk kwam nog wel op gelijke hoogte door via Ruud van den Dungen, maar een overwinning zat er niet meer in wat gezien de veldverhoudingen verdiend geweest zou zijn.

De Valk heeft in de uitwedstrijd in Vierlingsbeek tegen Volharding laten zien waar de ploeg toe in staat is. De promovendus wist geen enkele keer een uitgespeelde kans de creëren en het was aan De Valk zelf te wijten dat het nog lang spannend bleef. Pas aan het einde van de wedstrijd drukte De Valk het overwicht uit in de score door treffers van Ruud van den Dungen en Jorg van Galen. Voor de rust was het aanvoerder Max Jansen die met een rake kopbal De Valk op voorsprong bracht.

De Valk verkeerd in een moeizame periode,nadat vorige week in de uitwedstrijd tegen SV Venray een 4-2 nederlaag werd gelopen was deze middag titelfavoriet Geldrop op Sportpark ’t Valkennest met 1-3 te sterk voor de geel/zwarten. Geldrop kwam al snel op een comfortabele 0-2 voorsprong door twee treffers van Sidney Gakpo en met een rake kopbal zette Coen Jansen de Geldropse formatie op 0-3. Ruud van den Dungen redde de eer voor De Valk door uit een hoekschop de eretreffer binnen te koppen.

De Valk is in de uitwedstrijd tegen SV Venray tegen een nederlaag opgelopen. Al vroeg in de wedstrijd kreeg middenvelder Steef Vosters na een overtreding in het zestienmetergebied de rode kaart en moest De Valk al na een kwartier door als een tiental. Na een 2-1 achterstand bij de rust liep SV Venray in de tweede helft uit naar 4-1, maar wist middenvelder Bas Crijnen met een geweldig afstandsschot dat in de bovenhoek verdween de eindstand te bepalen op 4-2.

De Valk heeft in de thuiswedstrijd tegen ZSV uit Zeilberg de eerste overwinning van het seizoen behaald. In een wedstrijd waarin De Valk van begin af aan de bovenliggende partij was mochten de bezoekers nog blij zijn dat het slechts 3-1 werd voor De Valk. De doelpuntenmakers waren Joris Hermans voor de rust en in de tweede helft Bas Crijnen  en Dennis Boonen.


De Valk heeft in haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen een nederlaag geleden tegen het hoog aangeschreven Bekkerveld uit Heerlen. Bij de rust leidde de ploeg van hoofdtrainer Cooky Voorn met 0-1, na de rust kwam De Valk sterk terug en was het Ruud van den Dungen die gelijkmaker produceerde, maar de Limburgers wisten de drie punten alsnog mee naar huis te nemen ondanks dat Luuk Broers vlak voor tijd de gelijkmaker uit een scrimmage op zijn voeten had. De bezoekers ontsnapten en wisten in blessuretijd de derde en beslissende treffer binnen te schieten.

 

 


De Valk is de competitie gestart met een doelpuntloos gelijkspel tegen Wittenhorst. In een wedstrijd waar beide ploegen weinig voor elkaar onder deden was het spannend, maar waren de kansen voor beide doelen schaars te noemen. Vorig seizoen startte De Valk slecht door de eerste drie wedstrijden te verliezen, maar vanmiddag stond de organisatie goed en hield de ploeg van Guillaume van Wilgen en Paul Firet het doel schoon dat mede dankzij debuterende doelman Dennis Verhoeven die de geblesseerde Evert Daams op een meer dan waardige manier verving.

Quote: Max Jansen: ''Vorig seizoen hadden we dit soort wedstrijden nog verloren, dit geeft perspectief voor de toekomst''.